Top 20 greseli la fotografiile de nunta (partea I)

Aceasta lista de greseli este relatata de fotografi experti din jurul lumii. Ce n-as fi dat sa gasesc si eu o lista de asta inainte de nunta mea. Te face constient de niste greseli comune pe care nu vrei sa le faci chiar in ziua nuntii tale. Din pacate nu avem cum sa dam timpul inapoi sa reparam ce nu a fost bine, nu?

Si acum urmeaza prima parte cu primele 10 greseli pe care toti ar trebui sa o avem in vedere chiar de la inceperea organizarii nuntii.

  1. Sa nu finalizezi programul nuntii

“Vorbeste cu fotograful inainte de finalizarea programului nuntii. Sunt multe de discutat in ce priveste fotografia si lumina naturala. Anumite momente din zi sunt mai fotogenice decat altele (soarele de la mijlocul zilei confera umbre mai accentuate, care nu va flateaza la fata in timp ce soarele de seara confera o stralucire calda pentru fizionomia oricui”)

–Hillary Harvey, Hillary Harvey Photography

  1. Sa nu ramai la programul deja stabilit

Fiti atenti si respectati programul pe care l-ati discutat cu fotograful inainte de nunta. Daca intarziati cu o ora puteti sa pierdeti sansa la niste fotografii minunate. Sa nu presupuneti ca intarzierea va dura doar 10 minute!”

–Alison Clinton, Horizon Photo

  1. Sa lasati rudele sa va stea in cale

Sunt unii oaspeti la nunta care vin cu propriile lor camere si fac “poze neoficiale”. Aceste persoane cred ca va fac o favoare pentru ca asa veti avea mai multe poze insa de obicei ele doar stau in cale si eventual va distrag de la pozele pe care ar trebui sa le faca fotograful vostru. Spune-ti-le rudelor sa isi lase aparatura acasa si sa se bucure de nunta fara sa faca eforturi suplimentare.

– Sandra O’Claire, Eau Claire Photographics

  1. Sa nu explicati cum vreti sa aratati in poze

„Frumusetea este subiectiva. Eu de obicei le cer clientilor sa imi trimita o poza cu ei care le place si una care nu le place inainte de nunta.

– Dorie Hagler, Dorie Hagler Photography

  1. Sa va concentrati prea mult sa faceti poze

„Un fotojurnalist bun poate sa captureze povestea zilei mirilor si niste portrete foarte artistice fara a-i separa de grupurile de invitati.”

–Alex Fagundo, Candidly Elegant Photography

  1. Sa nu luati un al doilea fotograf

„Uneori miresele vor sa reduca din cheltuieli sau li se pare ca e prea mult daca au doi fotografi la nunta. Insa un al doilea fotograf poate sa ofere un alt punct de vedere unic pe parcursul zilei nuntii.”

–Chris Leary, Chris Leary Weddings

  1. Sa nu primiti ajutor pentru organizarea invitatilor vostri

„Desemnati pe cineva in care aveti incredere si care va cunoaste familia si prietenii pentru a se ocupa de organizarea oamenilor pentru portrete. Acea persoana poate sa adune persoanele respective si sa ii indrume. Asftel economisiti timp, totul este mai usor si mai placut.”

–Erica Natali, Natali Photography

  1. Sa incercati sa faceti totul “perfect”

„Doar simtiti-va bine—fie ca aveti putin tort pe fata fie ca e vorba de un detaliu care nu a iesit asa cum va doriti, mergeti inainte, distrati-va, si continuati sa zambiti. Pozele nu vor iesi la fel de frumoase daca mireasa se uita urat la mire, nu?”

–Jennyfer Huff, Florida Weddings Photography

  1. Puteti sa sariti peste pozele care va aglomereaza timpul

” Daca simtiti ca ceremonia a intarziat nu este bine sa va grabiti sa faceti pozele de rigoare pentru ca veti aparea crispati si incordati, mai este timp sa recuperati timp la petrecere, acolo veti avea suficient timp pentru restul de fotografii.

–Ashley Nardello, Cleopatra Photography

  1. Sa incercati sa va gasiti pozitii pentru poze

„Un fotograf bun va da directii pentru un motiv: sa obtina cele mai bune momente din timpul zilei. Cel mai bine este sa va relaxati si sa va comportati natural. Traiti momentul. Fiti indragostiti unul de celalalt – asta se va vedea in poze.”

–Brook S. Hollis, Lucent Photography

foto-grafie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *