Top 20 greseli la fotografiile de nunta (partea a II-a)

 1. Sa astepti prea mult sa iti rezervi fotograful
 2. “Daca gasesti un fotograf bun, rezerva-l! Fotografii buni se rezerva cu un an sau chiar mai mult inainte pentru ca nu au prea multe date disponibile. Nimic nu e mai frustrant decat sa gasesti un fotograf de nunta si apoi sa afli ca sunt deja rezervati pentru data care te intereseaza.”

–Jeff Livengood, Digital Dreammakers

 1. Sa te uiti la camera tot timpul

„Unele cupluri vor fotografii candide, insa simt ca trebuie sa se uite la camera si sa se opreasca din ce au de facut. Poate sa fie un instinct, insa tineti minte – in cazul in care nu iti cere fotograful, incearca sa te comporti natural pentru cele mai bune fotografii jurnalistice.”

–Dina Konovalov, A Dream Picture

 1. Sa nu oferi o lista cu ce nu-ti place la fotografii in general

„Lasa fotograful sa stie inainte de nunta daca exista un gen de poze care nu-ti plac. Poate sa cuprinda orice, cum ar fi “ nu imi plac pozele in care nu se zambeste” “ nu imi plac pozele cu unghiuri largi, fac persoanele sa para grase si ciudate”. Un fotograf trebuie sa stie despre aceste preferinte inainte de eveniment.

–Tony & Natasha, Artistique Photography Productions

 1. Sa ceri prea multe poze

„Daca clientii si-au facut treaba si si-au ales un fotograf de nunta cu reputatie, atunci nu trebuie sa inmanati fotografului liste intregi cu diferite combinatii de portrete de familie, aveti incredere in viziunea lui.”

–Millie B., The Studio Weddings

 1. Sa nu alegi un fotograf cu care sa poti rezona

„Asigura-te ca te intelegi cu fotograful tau. Astfel si comunicarea va fi mai buna si totul va decurge mult mai usor. Daca nu va intelegeti veti simti ca toata experienta a fost stresanta in loc sa fie placuta.”

–Gillian Reinhardt, Carolina Studios

 1. Sa sari peste sedinta foto de la logodna

“Sedintele de la logodna cresc increderea si nivelul de confort ale mirelui si miresei in fata camerei si permit mirilor sa exerseze cum sa se distreze atunci cand fac poze. In cele din urma, sedinta de la logodna va permite mirilor sa inteleaga de ce fotograful le poate cere sa faca ceva amuzant. Acest lucru poate duce la o senzatie de confort pentru  ziua nuntii si la incredere mai buna in fotograf.”

–Heather Cook Elliott, Heather Cook Elliott Photography

 1. Sa nu angajezi un fotograf profesionist

„Alege pe cineva care este profesionist si nu pe oricine care are o camera digitala si un website. Ai grija ca fotograful pe care il alegi are o educatie ca fotograf, si ca are experienta si abilitatea de a capta momentele nuntii tale indiferent de ce situatii pot sa apara.”

–Chris & Dawndy, Bendet Photography

 1. Sa urmati trendurile in fotografiere

„De prea multe ori, miresele prefera ceva trendy in fotografii. Este important ca aceste imagini sa treaca testul timpul si sa fie pretuite de fiecare generatie care urmeaza. Trendurile sunt distractive dar nu dureaza. Uitati-va dupa un fotograf cu un stil clasic de fotografiere, si feriti-va de prea multe trucuri in Photoshop sau alte programe de manipulare a imaginilor”.

–Brie Castell, Castell Photography

 1. Sa uiti detaliile

„Gandeste-te sa  petreci cateva minute pentru a te decide ce alte elemente sunt importante in fotografiile tale cum ar fi de exemplu niste obiecte importante ale familiei. Asigura-te ca acele elemente sunt usor accesibile in fotografii.”

– Nick Coleman, Dave Cross Photography

 1. Sa nu zambeti – Tot timpul

„Cei care merg la cununie trebuie sa priveasca drept inainte si sa zambeasca. Daca sunt prea nervosi ca sa zambeasca, macar sa isi tina capul drept inainte. Asta ajuta la evitarea unei pozitii dezavantajoase pentru orice fata care apare de obicei cand oamneii privesc in jos in timp ce merg.”

Acestea au fost trucurile, sper ca macar unele dintre ele sa va fie de ajutor in ziua marelui eveniment.

foto-grafie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *