Poza perfecta – 8 trucuri pentru poze fantastice cu bebelusi si copii (Partea a 2-a)

Asa cum v-am promis la ultimul articol, am revenit cu partea a doua, aici aveti continuarea.

Mergi pe simplu

Cele mai memorabile portrete sunt cele care surprind esenta copilului. Cu alte cuvinte, celelalte elemente din fotografie sunt menite doar ca contribuie la subiect. De exemplu un fundal simplu e mai recomandat decat unul incarcat. Un copil care tine in mana o singura jucarie iese mai bine in poza decat daca ar fi inconjurat de multe jucarii de plus. “Fiti atenti la ce-i in jur” ne sfatuieste Steffen, sugerand ca parintii sa se uite in jur dupa fire, obiecte aruncate, ori crengute de copac inainte de a face pozele.

Daca folositi recuzita, trebuie sa fie de la sine inteles, “copilul trebuie sa fie subiectul primar” spune Horton. De exemplu, daca va imbracati bebelusul intr-o rochita roz si in spate aveti un fundal alb, nu ii dati in mana un ursulet de plush inchis la culoare ca recuzita, mergeti pe o culoare alba sau pastel.

Intrati si voi in poza

Unii parinti sunt atat de implicati in surprinderea momentelor speciale din viata copiilor lor incat nu reusesc sa aiba poze care ii includ si pe ei. Copii vostri se vor bucura sa vada poze in care ii tineti in brate si in care interactionati cu ei. Pozele de familie sunt o modalitate extraordinara de a le arata copiilor vostri cat de mult ii iubiti.

Fotografiati si pe altii cu bebelusul. Puneti pe surioara mai mare sa il hraneasca, rugati pe bunicul sa danseze cu el in brate, sau capturati un tata si un fiu jucandu-se cu mingea impreuna. Incercati sa aveti toata familia impreuna pentru un portret. Daca includeti si alti oameni va va ajuta sa surprindeti esenta copilului spune Korona.

Jucati-va cu perspectiva

In loc sa se faca toate pozele in acelasi format se tinde punerea unui sens in toata imaginea. De exemplu daca bebelusul tau sta intins, pune camera la nivelul lui va face imaginea mai interesanta. O alta tehnica distractiva este sa pozitionezi copilul intr-o pozitie care nu este centrala in poza.

Pe cat este posibil e indicat sa se foloseasca lumina naturala, nu e necesar sa se foloseasca blitul decat daca nu avem incotro. Ca alternativa puteti sa mutati sedinta foto afara sau intr-o camera cu mai multe ferestre, lumina naturala da pozelor o aparenta mai catifelata. Insa atentie, ne avertizeaza Korona, o greseala mare pe care o fac multi oameni este sa fotografieze o persoana in fata unei ferestre foarte luminoase. “Veti obtine o poza care nu a fost expusa corect si nu veti putea vedea fata subiectului”. In loc de asta puteti sa pozitionati subiectul intr-un fundal cu ton mediu.

Fiti pregatiti

Acesta este un sfat special pentru parinti. Cand va uitati inapoi la copilaria fiului sau fiicei voastre, nu vreti sa va aduceti aminte de momentele amuzante, zilele importante, sau momentele marcante si sa regretati ca nu ati capturat acele momente in poze. Pastrati o camera foto intr-un loc accesibil, pe frigider sau in camera de familie. “Fiti pregatiti”, cand copilul vostru face ceva ce merita capturat, luati camera si faceti poza, nu va faceti griji de tot ce e in jur.

foto-grafie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *