Poza perfecta – 8 trucuri pentru poze fantastice cu bebelusi si copii (Partea 1)

Copiii sunt in mod natural fotogenici- asa ca de ce este asa de greu sa obtii fotografii bune cu cei mici? Fie ca faci poze cu propria camera fie ca doresti un portret profesional vei obtine rezultate mai bune cu aceste sfaturi primite de la fotografi renumiti.

Alegeti momentul

Pentru un sedinta foto profesionala pentru un copil tine cont de orele de somn ale copilului si de orele in care nu este bine dispus. “Exista trei momente pentru a fotografia copiii: dimineata, dimineata si dimineata” spune Bob Horton. Chiar daca cei mici pot fi fotografiati si mai tarziu in zi, este mult mai dificil sa capturezi expresii bune cu bebelusi obositi. Desi nu este o garantie cu ca copilulu tau va fi fericit dimineatza, este mai probabil sa putem sa capturam un zambet dulce.

Imbracati-l pt succes

Culorile si imprimeurile mari distrag atentia de la fata; mergeti pe culori simple la hainute. Toti copiii chiar de cand sunt bebelusi arata clasic in alb, albastru inchis sau verde spune Steve Theis. Aceste culori vor pune fata copilului tau in centrul atentiei. Daca mergeti la un studio, luati cateva randuri de hainute in cazul in care se murdareste.

Implica-te

Nu-ti fie teama sa te implici in sedinta foto, poti chiar sa aduci accesorii de acasa pentru a ajuta copilul sa se simta mai relaxat aproape de obiectul lui preferat. Lucrul cu parintii este un detaliu important. Daca vreti o pozitie diferita sau sa cautati o expresie anume, mentionati-le fotografului. Este important sa le oferi parintilor ceea ce isi doresc nu ceea ce credem ca isi doresc de aceea daca aveti un plan in minte e bine sa il exprimati. Pana la urma parintii sunt cei care vor tine parte din aceste poze la vedere pentru multi ani in casa, au tot dreptul sa se implice.

Captureaza toate emotiile

Copilul tau nu este intotdeauna fericit incat sa rada cu gura pana la urechi. “E grozav sa vezi fete zambitoare, dar asigura-te ca poti capta fotografiile si atunci cand este mai serios, ca atunci cand sunt ocupati cu o jucarie sau carticica” spune Korona. Captureaza toate emotiile copilului, de la amuzant la trist, de la morocanos la binevoitor. “Cred ca parintii fac acelasi gen de fotografii cu copiilor prea des” spune Steffen. “Incearca diversitatea! Gaseste poze care iti plac online sau in carti pentru a le recrea. Daca iti place cum is tine degetelele in jurul degetului tau, captureaza asta. Te topesti cand ii vezi ochii mari albastri? Da zoom si fotografiaza”.

Pentru urmatoarele 4 trucuri urmariti Partea a 2-a data viitoare.

foto-grafie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *