Cum sa iti alegi fotograful de nunta?

Alegerea fotografului pentru nunta este poate una din cele mai importante decizii pe care o vei avea de facut cand iti planifici nunta. O alegere buna va avea ca rezultat niste fotografii pe care le vei pretui pentru totdeauna. Dar, in cazul in care fotografiile dvs nu ies bine, veti deveni un proaspat cuplu casatorit nefericit.

In continuare o sa imi permit sa va propun sase sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nunta:

1. Creaza o selectie a candidatilor dupa ce navighezi pe portofoliile lor on-line. La fel ca si in fotografia de moda sau fotografia de natura, sau orice alt fotojurnalisat sau artist, fiecare fotograf de nunta are propriul sau stil distinct, chiar daca in general nimeni nu mai reinventeaza roata (ca nu ai cum), macar incearca sa introduca ceva nou.

Cand ajungeti la punctul 2 puteti cere sa va fie aratat un eveniment complet, se stie ca pe internet se posteaza doar cateva imagini de la eveniment, de aceea este foarte important sa vedeti cum abordeaza intreg evenimentul pentru a nu va trezi mai tarziu cu surprize neplacute.

2. Faceti cunostinta cu fotografii ai caror portofolii v-au placut. Este important sa sa stabileasca o intalnire pentru a vedea daca sunteti pe acelasi „canal”. Nu-ti pierde timpul , daca nu iti place munca lor. Asigurativa ca aveti o „chimie” cu fotograful, el va fi cu voi din dimineata nuntii pana a doua zi dimineata, deci ar fi de preferat sa fie o persoana cu care sa va simtiti in largul vostru. Asta ajuta si fotograful sa isi faca o parere despre ce anume asteapta clientul de la el, legat de asta daca sunteti genul care va intereseaza fotografia cu mireasa in palma sau invers ma autoexclud de pe lista ta 🙂 .  Doar in cazul in care nu exista nici o jena sau neliniste fotografii vor fi capabili sa produca imaginile care le-ati vazut in portofoliul lor pentru tine.

3. Puneti intrebari pentru a va putea face o ideie asupra viziunii lor, experienta si abilitati cum ar fi:

– Cum ar putea descrie stilul lor? (Compara descrierea lor cu ce imagine ti-ai facut tu.)

– Cati ani de exerienta au? Exista cu siguranta o co-relatie intre experienta si capacitatea unui fotograf sa se rostogoleasca prin diversitatea unei nunti.

Ve-ti fi probabil in masura sa intelegeti cat de bine „condimenteaza” un fotograf evenimentul pe baza raspunsurilor care le da intrebarilor dumneavoastra, si pe baza solutiilor care le ofera pentru tine.

4. Luati in calcul o valoare rezonabila pentru partea foto – video, nu lasati la urma poate cea mai importanta parte a nuntii – amintirile tale. Amintiti-va: Ai ceea ce ai platit. Cred ca nu mai este nevoie sa va amintesc si eu, produsele si serviciile de calitate costa, ca unii mai sar calul asta este alta discutie. Cu toate ca exista si exceptii, in general, fotografii mai buni costa mai mult. Din ce motive? mai bine va uitati aici

5. Cereti referinte. Apelati la clienti mai vechi ai fotografului sa vedeti care este parearea lor, daca sunt multumiti de munca depusa la evenimentul lor, daca si-a respectat timpul de predare al materialelor?

Puteti de asemenea face o cautare rapida pe Google pentru a vedea daca cineva are o plangere majora formulata asupra fotografului care vrei sa il angajezi.

6. Angajeaza pe cineva in care ai incredere. Cea mai mare favoare care o poate face un cuplu este sa aiba incredere in cei care se ocupa de evenimentul lor. Aici includem pe cameraman, fotograf, formatie, DJ, florarie, personalul de la sala si asa mai departe.

foto-grafie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *